TÜRKİYE'DE GEZİLECEK YERLER

  

TÜRKİYEDE GEZİLECEK YERLER

İstanbul’da en güzel 7 piknik yeri

Yaz aylarının en güzel günlerindeyiz. Hazır uzun bir bayram tatili de yaklaşıyorken şehir hayatından birazcık olsun uzaklaşarak piknik yapmak kuşkusuz iyi gelecektir. İşte İstanbul sınırları içerisinde piknik yapabileceğiniz alanlar…

Polonezköy Tabiat Parkı
Anadolu Yakası’nda piknik yapmak isteyenlerin çok seveceği bir adres. Bu tabiat parkı 4 büyük alana sahip. Polonezpark, Stella Polonezköy, Leonorda Polonezköy ve Cumhuriyet Park Piknik Alanı. Bu alanlar yürüyüş parkuru, mesire alanları, mangal, serpme kahvaltı, hamak ve semaver gibi birçok imkan sunuyor. Ayrıca pek çok hayvana ve bitkiye ev sahipliği yapan bu yer, İstanbul’un en büyük tabiat parkı unvanına sahip. Tatilini doğa ile baş başa temiz hava ile birlikte geçirmek isteyenlerin seveceği bir adres.

Polonezköy Tabiat Parkı’nın girişi ücretli ve ücret çeşitli nedenlere bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca yararlanacağınız hizmet ve aktiviteler için de ödeme yapabilirsiniz.
Adres: Polonez, 34986 Beykoz/İstanbul

Çınar Piknik Alanı
Şehir stresinden ve gürültüsünden kurtulmak için çok uzaklara gitmenize gerek yok. Çekmeköy’de bulunan Çınar Piknik Alanı doğa içerisinde yürüyüş yaptıktan sonra pikniğinizi yapıp ardından çeşitli aktivitelere katılabileceğiniz bir yer. Aktiviteler arasında at gezintileri, müzik şöleni, ATV motorları ile gezinti, bisiklet turları ve çeşitli sporlar bulunuyor. Çocukları da unutmayan bu yer, çocuk animasyon ve park alanına sahip.

Piknik alanına girişte herhangi bir ücret alınmıyor fakat yararlanacağınız hizmet ve aktiviteler için ödeme yapabilirsiniz.
Adres: Hüseyinli, Saadet Sok., No: 2A/1, Çekmeköy

Çilingoz Tabiat Parkı
Çok büyük bir alana sahip olan bu tabiat parkında deniz, orman, göl ve sazlık manzarasını bir arada görmek mümkün. Yaban Hayatı Koruma Sahası ilan edilen bölgede zengin bitki ve hayvan çeşitliliği bulunuyor. Market, okey salonu, kafe, plaj, şezlong ve restoran gibi hizmetlerinin yanı sıra piknik, doğa yürüyüşü, balık tutma, su sporları gibi aktiviteler barındırıyor. Bunların hepsine bir güne sığmaz derseniz kamp alanında konaklayabilir ve bu eşsiz doğa tadının keyfini çıkarabilirsiniz.

Çilingoz Tabiat Parkı’nın girişi ücretli ve ücret çeşitli nedenlere bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca yararlanacağınız hizmet ve aktiviteler için de ödeme yapabilirsiniz.
Adres: Atatürk Mahallesi, 34540 Çatalca/İstanbul

Yeşil Vadi Kır Evi
“Ben sadece yiyeceğimi götüreyim, çatal bıçak bile taşımak istemiyorum” diyorsanız burası tam size göre. İçerisinde büyük bir tesise sahip olan bu kır evi, mangalınızdan çatal bıçağınıza, bardağınızdan doğrama tahtanıza kadar temin ediyor. Aydos Dağı’nda ormanın içinde, nezih ve ferah olmasıyla bilinen bu yer ücretsiz otopark ve çocuklarınız için de oyun parkı imkanı sunuyor. Dilerseniz pikniğinize kapalı alanda da devam edebilirsiniz.

Giriş için herhangi bir ücret alınmıyor fakat yararlanacağınız hizmet ve aktiviteler için ödeme yapabilirsiniz. İstanbul piknik yerleri.
Adres: Çarşı, Sadabat Cd. no 26, 34876 Kartal/İstanbul

Kurnaköy Piknik Alanı
Doğa içerisinde kendinizi özgür bırakabileceğiniz Kurnaköy, piknik ve kamp alanları ile yürüyüş yollarına sahip. Köy hayatı ile oldukça benzerlik taşıyan bu yer, şehir hayatından bunalıp rahatlamak isteyenler için oldukça ideal. İçerisinde lokanta hizmeti veriliyor. Fakat lokantadan sipariş vermeyecekseniz mangalınıza kadar her şeyiniz tam bir şekilde gitmelisiniz. İster normal piknik masasında isterseniz de çardaklı alanda pikniğinizi yapabilirsiniz. Ufak bir uyarıda bulunalım. Burada WC ve çeşme hizmeti verilmiyor.

Giriş için herhangi bir ücret alınmıyor. Fakat yararlanacağınız hizmet ve aktiviteler için ödeme yapabilirsiniz. İstanbul piknik yerleri.
Adres: Anadolu Caddesi Kurnaköy Mahallesi Girişi Pendik/İstanbul

Gözdağı Korusu
Bütün haftanın yorgunluğu sessiz, sakin ve huzurlu bir yerde atmak isteyenlerin tercihi olan Gözdağı Korusu, İstanbul’un 8. saklı tepesi olarak biliniyor. Bol yeşillik ve çiçeğin içerisinde pikniğinizi yaparken manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Çocuk oyun parkı, spor alanları, restoran, kafeterya ve otoparkı ile tam bir aile yeri.

Giriş için herhangi bir ücret alınmıyor. Fakat yararlanacağınız hizmet ve aktiviteler için ödeme yapabilirsiniz.
Adres: Dumlupınar, Dolayoba Dumlupınar Mh. Muhtarlığı, 34896 Pendik/İstanbul

Avcıkoru Tabiat Parkı Mesire Alanı
İstanbulluların kaçma rotası olan Şile’de bulunun bu alan, aile ve arkadaş grupları için biçilmiş bir kaftan niteliğinde. Tamamen ormanlık alan olan bu yer; kır lokantası, kır kahvesi, büfe, çocuk oyun alanı, survivor parkurları, şişme oyun grupları, canlı langırt, rodeo, voleybol sahası, mangal ünitesi, tuvaletler ve çeşmeler gibi hizmetlere sahip. Piknik sonrası ister yürüyüş yapın ister at gezisi veya ATV sürüşlerine katılın. Birçok hizmete sahip olsa da mangal hizmeti bulunmuyor. Bu yüzden mangal malzemelerinizi eksiksiz getirmeyi unutmayın.

Avcıkoru Tabiat Parkı Mesire Alanı’na girişi ücretli ve ücret çeşitli nedenlere bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca yararlanacağınız hizmet ve aktiviteler için de ödeme yapabilirsiniz.
Adres: Avcıkoru, Alemdağ Şile Yolu, 34980 Şile/İstanbul

Her 100 rezervasyondan 21'i Türkiye'ye

Almanya'da Türkiye'ye dönük rezervasyonlar aylık bazda yüzde 27 oranında arttı. Bu, mayıs ayında Almanya'da yapılan her 100 rezervasyondan 21'ini Türkiye'nin alması anlamına geliyor.

Alman turistler Antalya ve Alanya'ya akın ediyor
Almanya'daki pozitif tatil modu rezervasyonlara yansıyor. Ülkede yapılan tatil rezervasyonlarının, mayıs ayında pandemi öncesini aştığı açıklandı. Almanya turizm pazarında yapılan son araştırma, Alman halkının tatil moduna girdiğini ve bunun da rezervasyonlara yansıdığını gösteriyor. Travel Data Analytics'in (TDA) açıkladığı son verilere göre, 2022 yılının mayıs ayında yapılan rezervasyonlar hem bir önceki ayı hem de 2019'un mayıs ayını aştı.

2019’un mayın ayının yüzde 51 üzerine çıktı
Açıklanan verilere göre, mayıs ayında yapılan tatil rezervasyonları nisan ayının yüzde 13, 2019'un mayıs ayının ise yüzde 51 üzerine çıktı. Kümülatif bazda 2019'un yaz satışlarıyla 2022'nin yaz satışları kıyaslandığında ise, nisan ayında yüzde 23 olan aradaki farkın mayıs ayı ile birlikte yüzde 13'e gerilediği görülüyor.

Mayıs ayında 1,8 Milyar Euro'luk tatil satışı yapıldı
TDA'nın açıkladığı verilere göre mayıs ayında Almanya'da 1,8 milyar euroluk tatil satışı yapıldı. Mayıs ayında mayı-ekim arası dönem için yapılan rezervasyonların 2019 yılının mayıs ayını yüzde 71 oranında aştı.

Türkiye rezervasyonlarında güçlü büyüme
Alman iş ve turizm dergisi fvw'den Cüneyt Yılmaz'ın haberine göre, Türkiye'ye dönük rezervasyonlar aylık bazda yüzde 27 oranında arttı. Bu, mayıs ayında Almanya'da yapılan her 100 rezervasyondan 21'ini Türkiye'nin alması anlamına geliyor. 2019 sezonu ile kıyaslandığında, 2019 yaz sezonuna göre en büyük büyümeyi sağlayan üçüncü ülke Türkiye (diğer ikisi Dominik Cumhuriyeti ve Maldivler). Yunanistan pandemi öncesindeki seviyeyi yüzde 14 aşarken, Mısır'daki artış yüzde 6 oldu. Fakat İspanya'nın Kanarya ve Balear adaları ile Portekiz, henüz eksiden kurtularak sıfıra doğru (2019 rakamlarına) yaklaşıyor.

Milli Saraylar ziyaretçi rekoru kırdı

Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı saray, köşk ve kasırlar, bu yılın ilk 6 ayında gerçekleştirdiği ziyaretçi artışıyla rekor kırdı. Milli Saraylar Başkanlığı'na bağlı saray, köşk ve kasırlar, bu yılın ilk 6 ayında gerçekleştirdiği ziyaretçi artışıyla rekor kırdı. COVID-19 salgınından sonra turizmde yaşanan hareketlilik, Milli Saraylar gişe verilerine de yansıdı. 2021 ve 2022'nin ilk 6 aylık ziyaretçi verileri arasında gözle görülür bir fark kaydedildi.

Milli Sarayları 2022'de ziyaret eden turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 288 artışla 2 milyon 565 bin 257'ye ulaştı. 2021'de bu rakam, 660 bin 253 olarak kayıtlara geçmişti. ‘Altın oran'a göre dünyanın en güzel sarayı seçilen Topkapı, ziyaretçi artışında 1 milyon 404 bin 697 kişiyle başı çekti. Topkapı'yı, 635 bin 56 turistle Dolmabahçe Sarayı takip etti. Yabancı ziyaretçi sayısında da önemli bir artış gözlendi.

Milli Sarayları gezen yabancı ziyaretçi sayısı, yüzde 233 arttı
Milli Sarayları gezen yabancı ziyaretçi sayısı, yüzde 233 artışla 360 bin 107'den, 1 milyon 199 bin 943'e çıktı. Ziyaretçi verilerinde, kısa süre önce kültür - sanat hayatımıza katılan İslam Medeniyetleri Müzesi (İMM) dikkat çekti. 8 Nisan'da açılan İMM, yaklaşık 3 ayda 334 bin 87 kişiyi ağırladı. Topkapı, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayı başta olmak üzere Aynalıkavak, Maslak, Ihlamur, Beykoz Mecidiye ve Küçüksu gibi tarihî kasırları bünyesinde barındıran Milli Saraylar, her geçen gün biraz daha fazla turist ağırlıyor.

Türkiye'nin paha biçilmez kültürel mirası, her yıl artan ziyaretçi sayısıyla ülkenin turizm potansiyeline önemli katkıda bulunuyor. 2022 verilerine göre geçen yılın aynı dönemine oranla ziyaretçi sayısında önemli bir artış yaşandı. Söz konusu artışa Topkapı ve Dolmabahçe Sarayı öncülük etti. Bu iki sarayı, Beylerbeyi izledi. Anadolu yakasının en çok ziyaret edilen sarayı Beylerbeyi, turist sayısını 23 bin 778'den, 154 bin 523'e çıkardı.

Beykoz Cam ve Billur Müzesi'ndeki ziyaretçi artışı dikkat çekti
Ziyaretçi artışında, 2021'in nisan ayında açılışı yapılan Beykoz Cam ve Billur Müzesi de dikkat çekti. Müze, bu sene 110 bine yakın kişinin uğrak noktası oldu. 2022'de en az tarihî yapılar kadar bahçeler de ilgi gördü. Milli Saraylar'a bağlı yapıların sadece bahçesini gezmek ve görmek isteyenler, yüzde 130 artışla 62 bin 575'ten, 148 bin 69'a yükseldi.

Sayının artmasında Milli Saraylar'a bağlı kafelerin verdiği hizmetin etkili olduğu görüldü. 2022 yılının ziyaretçi profilinde öne çıkan bir diğer husus, Milli Saraylar'ın yeniden yabancı turistin gezi duraklarından biri haline gelmesi oldu. Avrupalı turist sayısında İspanyollar ve Yunanistanlılar ilk sıralarda yer aldı. Ortadoğulu ziyaretçi gruplarına az sayıda Uzakdoğulu turistin eklenmesi de gözlerden kaçmadı.

Rusya’da Türkiye turları ne kadar pahalandı?

Rus tur operatörleri uzmanları Türkiye turlarında geçen yıla oranla artış oranını açıkladı. İzvestiya’ya konuşan Level.travel, Tez Tour, Ostrovok şirketleri ve başka tur operatörlerinden uzmanlar Türkiye turlarının geçen yıla kıyasla yüzde 50 pahalandığını kaydetti. Uzmanların aktardığı bilgilere göre, bir haftalık iki kişilik Türkiye tatili için ortalama fiyat geçen sene 115 bin ruble iken bu sene 172 bin rubleye kadar çıktı. Fiyat artışının arkasında yatan temel nedenlerin biri uçuşlardaki fiyat artışı iken bir diğer nedenin Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesi olarak gösteriliyor. Öte yandan fiyat artışlarına rağmen otellerde yüksek doluluk oranı gözleniyor. Otellerin çoğu yerli turistle dolu olduğu için kalan diğer otellerde fiyat artışı yaşanıyor.

Ruslar arasındaki en popüler tatil güzergahları ise;
Antalya (satın alınan turların yüzde 35’i)
Kemer (yüzde 28), Side (yüzde 20)
Muğla (yüzde 9) ve Belek (yüzde 6) oldu.

İstanbul havalimanındaki fahiş yiyecek-içecek fiyatlarına tepki!

İstanbul Havalimanı’nda satılan yiyecek ve içeceklerdeki yüksek fiyatlar köşe yazarları tarafından tepkiyle karşılandı. Korkusuz yazarı Can Ataklı, İstanbul Havalimanı’nda satılan yiyecek ve içeceklerdeki yüksek fiyatlarla ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı. Ataklı’nın aktardığına göre ürünleri satan dükkanların kirası euro ile ödendiği için işletmeciler maliyeti ürünlere yansıtmak zorunda kalıyor.

Pizza 530, sandviç 110, kutu içecek 63 TL
Ataklı, dünkü köşe yazısında İstanbul Havalimanı’nda bir pizzanın 530 TL, sandviçin 110 TL, kutu içeceklerin 63 TL, şişe suyun 31 TL olduğunu hatırlattı. “İyi de bu fiyatlar niye bu kadar yüksek?” diye soran Ataklı, şunları yazdı:

Dükkan kiraları Euro bazındaymış. Üstelik yine Euro bazında bile çok yüksek kiralar talep ediliyormuş. Bunu TL’ye çevirince ortaya anormal bir kira rakamı çıkıyormuş. Böyle olunca da dükkan sahipleri kira bedelini ister istemez fiyatlarına yansıtıyormuş. Kiralar çok yüksek diye dünyanın hiçbir medeni ülkesinde bir malın fiyatına aşırı zam yapamazsınız. Devlet bunu önler. İstanbul Havalimanı’nın işletmesi “dilediği gibi kira istiyor, kiracılar ise kiranın tamamını satılan ürünlerin fiyatlarına ekliyor” bu olacak şey değildir. Gerçek bir devlet bir havaalanı işletmesinin halkı böyle soymasına göz yummaz. Tabii medeni ülkeler için geçerli bu.

Yapılması gereken devletin “Her neresi olursa olsun, halkın her yerde ulaşabildiği mal ve hizmetler, halkın zorunlu olarak gittiği yerlerde farklı fiyatlarla satılamaz” demesidir. Devlet bunu uygulayabilse, yeni havalimanında yer tutmak isteyenler gelir gider hesabı yaptıklarında astronomik kiraları ödeyemeyeceklerini göreceklerdir. Böyle olunca kimse buraları kiralamayacak ve şirket kiraları makule çekmek zorunda kalacaktır. Oysa şu anda İstanbul Havalimanı işletmecisi, kiracısına “Ben seni soyarım, sen de git buraya gelen yolcuyu soy” mantığı ile işini yürütmektedir.

Ahmet Hakan'dan da tepki!
İstanbul Havalimanı'ndaki fiyatlara Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan'dan da tepki geldi. Dünyanın her yerinde, havaalanlarında fiyatların her zaman biraz pahalı olduğunu belirten Hakan " Bunu aldık, kabul ettik. Havaalanında mahalle kafesi fiyatları beklemiyoruz. İki katına bile razıyız. Ama ortalama bir pizzanın 245 lira, ortanın biraz büyüğü bir pizzanın ise 530 lira olması da neyin nesidir? Altı üstü biraz hamur ve üzerine serpiştirilmiş azıcık malzeme, nasıl bu kadar pahalı olabilir? Enflasyonla, hayat pahalılığıyla, hatta fahiş fiyat olgusuyla bile açıklanamayacak bir durum bu. Söz konusu olan mis gibi lahmacun olsa hadi neyse...Altı üstü pizza yahu." ifadelerini kullandı.

Galataport İstanbul gezi rehberi

Galataport İstanbul, şehrin merkezinde dijitalleşme ile günlük hayatı kolaylaştıran tüm imkanlarını ve son teknolojileri bir arada sunan bir ekosistem.

Dünyanın ilk yer altı kruvaziyer terminali
Bir ‘ana liman’ olarak konumlanan Galataport İstanbul; dünya standartlarında bir kruvaziyer limanı ile Akdeniz çanağından Karadeniz’e kadar geniş bir coğrafyada da ülke kruvaziyer turizmine hareketlilik getiriyor.

Dünyada ilk kez hayata geçirilen özel bir kapak sistemi ile yerin altında kurgulanan terminali sayesinde yıllardır erişime kapalı olan Karaköy’ün eşsiz sahil şeridi, şehrin en özel yürüyüş rotalarından biri oluyor ve erişime açık kalmaya devam ediyor. 29 bin metrekarelik Galataport İstanbul Kruvaziyer Terminali, pasaport kontrol ve gümrük prosedürlerini; taksi, minibüs, tur otobüsü gibi araç trafiğini yer altına yönlendirerek, yer üstü seviyesindeki deniz manzarasının doyasıya seyredilmesini sağlıyor.

GALATAPORT İSTANBUL NEDİR?
Yaklaşık 200 yıla yakındır aktif olarak kullanılmayan limanları canlandırmayı amaçlayan bu destinasyon projesinin çalışmalarına 2016 yılında başlandı ve 2021 yılının Ekim ayında kullanıma açıldı. 1.2 km uzunluğundaki sahil şeridinde yer alan bu liman, birçok kafe, restoran, mağaza, ofis ve sanat müzelerini içinde barındırarak dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında yer alıyor. Milyonlarca turist ve kruvaziyer gemi hedeflenen bu yerde, farklı etkinlikler düzenlenerek misafirlerin ilgisini çekmeyi başarıyor ve keyifli dakikalar geçirilmesine imza atıyor.

NEREDE / NASIL GİDİLİR?
Galataport, İstanbul Karaköy Vapur İskelesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’ne ait bina arasındaki sahil şeridinde yer alıyor. Konumundan dolayı ulaşımı oldukça kolay olan Galataport’a birçok toplu ulaşım aracı ile gidilebilir. Metro, otobüs, tramvay ve Marmaray duraklarına oldukça ulaşılabilir olmasının yanı sıra Karaköy ve Kabataş iskelelerine de yakın olduğu için deniz yolu da tercih edilebilir.

Ayrıca Galataport İstanbul web sitesinde tramvay, Karaköy Vapur İskelesi ve otobüs için ulaşım rehberi bulunuyor. Nereden nereye nasıl gidebileceğinizi detaylı olarak arayabilirsiniz. Toplu taşıma ile değil de kendi aracınız ile gitmek isterseniz 2 bin 400 kapasiteli bir otoparkı bulunuyor. Fındıklı ve Karaköy olarak iki girişi olan otoparkın ilk 30 dakikası ücretsiz. Ayrıca 150 TL ve üzeri harcama ibrazında 2 saate kadar ücretsiz kullanabilirsiniz. Otoparkta vale hizmeti de bulunuyor. Meclis-i Mebusan Caddesi üzerinde E ve G Blok önündeki ve Kemankeş Caddesi üzerinde teslim noktaları bulunuyor. Çalışma saatleri 10.00-00.00 arasındadır. Galataport’a bisiklet ile gideceğim diyorsanız Saat Kulesi Meydanı’nda yer alan bisiklet park alanlarına bırakabilirsiniz.

GALATAPORT’A GİRİŞ ÜCRETLİ Mİ?
Giriş için hiçbir ücret ödemeniz gerekmiyor. Ancak Galataport içerisinde yer alan etkinliklerin, müzelerin ve sergilerin bazıları ücretli olabiliyor.

GALATAPORT’TA NELER YAPILIR?
Mahalle konsepti ile tasarlanan bu yerde kendinize uygun birçok alan bulabilirsiniz. İçerisinde 135 mağaza ve 54 restoran bulunduran bu yerde dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz. Sanat severlerin de yüzünü güldürecek Galataport içerisinde, İstanbul Modern ve İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’ne de ev sahipliği yapıyor. İstanbul Modern’in binası Pritzker ödüllü dünyaca ünlü İtalyan Mimar Renzo Piano imzasını taşıyor. Bunların dışında gezmek isteyenler ise tarihi yapıları ziyaret edebilir.

GALATAPORT ÇEVRESİNDE GEZİLECEK TARİHİ YAPILAR

– Paket Postanesi
Günümüzde halen Paket Postanesi olarak anılan ve Galata Rüsumat (Gümrük) Binası olarak da bilinen bu yapı, inşa edildiği dönemde, binanın alt katı yolcu salonları olarak hizmet vermiş, üst katlarda ise Fransızlara ait İstanbul Rıhtım, Dok ve Antrepo Şirketi İdare Merkezi, Gümrük Binası gibi idari bölümler yer almıştır. Galataport İstanbul projesi kapsamında başta özel arduvaz çatıları olmak üzere titiz bir restorasyon sürecinden geçen ve yeniden işlevlendirilmeye hazırlanan Paket Postanesi Binası, 6.200 m2 kiralanabilir alana sahiptir.

– Çinili Han
Karaköy’ün simgesi haline gelen Çinili Han Galataport’un en göze çarpan yapılarından. Önceleri yolcu salonu olarak, 1940 yılından sonra ise yeni yolcu salonunun inşasını takiben PTT tarafından Posta Merkezi olarak kullanılmıştır.

– Karaköy Yolcu Salonu
Mayıs 2014 tarihine kadar hizmet veren bu yer, Galataport İstanbul projesi kapsamında yer alan Merkez Han, Karaköy Yolcu Salonu ve Çinili Han ile birlikte eski bir antrepo alanı, dünyanın önde gelen seçkin otel zinciri Peninsula Hotels tarafından Peninsula İstanbul olarak işletilmek üzere kiralandı.

– Tophane Saat Kulesi
Diğer bilinen adıyla Nusretiye Saat Kulesi, yukarı doğru kademeli olarak daralan, saatli bölümüyle beraber dört katlı bir yapıdır. Dört cephesi birbirine eş olarak tasarlanan kulenin denize bakan cephedeki kapısının üstünde, Abdülmecid’e ait tuğra yer alır. İlginç kılan özelliği ise ünlü yapı Pisa Kulesi gibi 1.5 derece yatık halde olmasıdır.

GALATAPORT’A YAKIN DİĞER TARİHİ YAPILAR
Kılıç Ali Paşa Camii ve Külliyesi
Nusretiye Camii
Tophane Kasrı
Tophane-i Âmire

GALATAPORT’TA MEKAN ÖNERİSİ

– BigChefs
BigChefs, 2007’de Gamze Cizreli tarafından kurulmuş Ankara merkezli restoran zinciridir. Günümüzde Türkiye, Orta Doğu ve Avrupa’da 65’den fazla şubede faaliyet göstermektedir.
Galataport Konumu: K2 Blok
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Pazar 09.00-23.00

– Bodrum Mantı
Ünlülerin de uğrak mekânı haline gelen Bodrum Mantı & Cafe restoranları, aynı zamanda haftasonu sabahları renkli kahvaltı menüsüyle, evlere servisiyle ve hızlı servisiyle müşterilerine hizmet veriyor.
Galataport Konumu: K1 Blok
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Pazar 09.00-23.00

– Cookshop
Müşterilerine yıllardır kendini evindeymiş gibi rahat hissettirebilmeyi başarmış ve personelden gıda seçimine kadar en ince detayına bile önem veren Cookshop, tadı damağınızda kalacak lezzetlere sahip.
Galataport Konumu: J4 Blok
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Pazar 09.00-23.00

– Günaydın Et Restaurant
Günaydın Et Restaurant, kalite ve lezzet konusunda asla ödün vermeden çalışmaktadır. Son yıllarda perakende sektöründeki gelişmeleri yakından takip eden Günaydın Et, özellikle sirkülasyonun yüksek olduğu Alışveriş Merkezlerinde, trafiğin yoğun olduğu caddelerde restoran işletmeciliği yapmaktadır.
Galataport Konumu: N3 Blok
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Pazar 12.00-00.00

– Ha’Bupide
Anadolu lezzetlerinin en iyi temsilcilerinden olmaya aday Ha’Bupide, menüsünde Karadeniz usulü ekşi maya hamurundan hazırlanmış pidelere ek olarak farklı lezzetler de sunuyor.
Galataport Konumu: J2 Blok
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Pazar 10.00-22.00

GALATAPORT’TA DEVAM EDEN ETKİNLİKLER
13 Mayıs – 13 Ağustos 2022 Şahmeran 34 Sergisi

GALATAPORT MOBİL UYGULAMA
Galataport uygulaması kullanıcılarına; Teklifler, Arabamı Bul, Kesintisiz Wifi ve Fırsatları Yakala gibi birçok hizmeti kullanmasını sağlıyor.

Ümit Özdağ: Yunan Adalarına turizmi durdurun

Türkiye’deki göçmenlere karşı tutumuyla bilinen Ümit Özdağ, Türkiye’den Yunan Adalarına turizmin durdurulmasını istedi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye’den Yunan Adalarına dönük turizmin durdurulması çağrısında bulundu. Partisinin 1'inci olağan il kongresine katılmak için Aydın'a giden Ümit Özdağ, Yunan işgali altındaki çoğu adanın Aydın'a bağlı olduğunu ileri sürdü.

Aydın Valisinin geçmiş dönemde sahil güvenlik botuyla bu adalara gitmek istediğini ancak komutanın götüremediğini ileri süren Özdağ, “Bu adaların Yunan işgali altında olduğunu söylüyor. Bizim bu adalarla ilgili bir projemiz ve çalışmamız var. Bunu şimdi açıklamamayı tercih ediyorum. Fakat fiili durumu ve işgali asla kabul etmiyoruz. Hükümete de önerimiz derhal Yunan Adalarına Türkiye'den turizmi durdursunlar. Ayrıca bu adalardan Türkiye'ye seyahat ve gıda teminini de durdursunlar. 'Yoksa bizim Yunanistan ile sorunumuz var' diye masal anlatmasınlar. Turizm Bakanı'nın şirketi, Yunan adalarına turist götürtüyor. Sonra da 'Yunanistan'la aramızda sorun var' deniyor" ifadelerini kullandı.